Prémiový obsah
★★★
7.6K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
V osolené vodě uvaříme téměř do měkka květák, vytáhneme, necháme okapat a najemno ho nasekáme. Přidáme
Mouku s máslem, 200 ml vody a trochou soli smícháme a zpracováváme tak dlouho, dokud nám nevznikne těsto
Květák uvaříme hodně doměkka. Pak ho rozsekáme na malé kousky a dáme do malého pekáčku. Vmícháme nadrobno
Květák krátce povaříme, rozebereme na růžičky a necháme vystydnout. Přidáme na nudličky nakrájenou kedlubnu
Květák nasekáme nadrobno, smícháme s rozšlehanými vejci, strouhankou, osolíme a z promíchané směsi tvoříme
Květák rezebereme na růžičky. Očištěnou mrke, pórek a nať oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupané
Očištěný květák povaříme, poloměkký scedíme a nadrobno usekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně
Květákové růžičky si dáme vařit do osolené vody. Důkladně promícháme a květákovou směsí plníme formičky
Květák rozdělíme na růžičky a povaříme asi 10 minut. Následně rozmixujeme na pyré. Květák smícháme s