Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Lilek rozkrojíme a vnitřek a vnitřní stranu nakrojíme jako mřížku. Poté ho osolíme a potřeme rozmačkaným
Lilek podélně rozkrojíme. Na každém řezu jej nařežeme křížem, posolíme a necháme 20 minut vybrečet.
Troubu předehřejte na plný výkon na nastavení gril. Lilek důkladně omyjte a vidličkou ho ze všech stran
Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a lilkový kaviár Lilkový kaviár necháme vychladit a můžeme podávat.
Cukety si oloupeme, nakrájíme na kousky, cibuli najemno, česnek na plátky, postupně orestujeme na pánvi
Nakrájený lilek na kolečka krátce orestujeme na pánvi, aby vnitřek změkl. Necháme krátce vychladnout
Petržel, celer, mrkev a cibuli nakrájíme a mírně na másle osmahneme, brambory nakrájíme na kostičky a
Lilky nakrájíme na kolečka, osolíme je a necháme chvíli vypotit. Pak je papírovou utěrkou osušíme, potřeme
Lilek podélně rozkrojte. Do každé poloviny udělejte ostrým nožem hlubší zářezy do mřížky. Posolte, sůl