4.8K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme je na plátky silné asi 7 mm naskládáme je na síta, osolíme a posypeme bylinkami
Tu naplníme nasekanými bylinkami, prolisovaným česnekem Během pečení podléváme výpekem.
Vložíme do pekáče, posolíme, pokmínujeme a posypeme bylinkami Během pečení přeléváme občas vypečenou šťávou a podle
osolíme uvnitř i vně, dovnitř kachny vložíme čerstvé bylinky
stehna omyjeme, osušíme a pod kůži nacpeme nasekané bylinky Posypeme zbylými bylinkami a poklademe kousky másla
Omyté rajčata nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme , zakápneme olejem a ochutíme nasekanými bylinkami.
Rajčatům seřízneme vršky a dužinu vydlabeme pomocí kostičky nakrájené plátky chleba, přidáme dužinu z rajčat
Z rajčat odkrojíme vršky a vydlabeme z nich dužinu. Směsí naplníme rajčata.