Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Z kysaného zelí dobře vymačkáme šťávu, dále ho můžeme ještě více pokrájet na drobno. Smícháme s ostaními
Ze směsi vytvoříme malé placičky a smažíme je na rozpáleném Hotové placičky necháme okapat na papírové utěrce.
V pánvi na smažení rozehřejeme olej. Na středně velkou placičku vezmeme 1 lžíci těsta.
Na olej hodíme trošku zázvoru a z těsta tvoříme placičky smetany, poté plátky žampionů a dle chuti sůl, hotové placičky
Zelné placičky podáváme samotné nebo s bramborovou Placičky můžeme podávat teplé i studené.
Kysané zelí propláchneme v sítu pod studenou tekoucí vodou, a to velmi důkladně, čímž ho zbavíme kyselosti
Housku nakrájíme na kostičky a na suché pánvi opečeme dozlatova. Opečené kostičky nasypeme do misky a
Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zesklovatíme