Prémiový obsah
★★★
11.5K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Smaltované umyvadlo a jiné prostředky budou jako nové, když je navlhčíme, posypeme kypřícím práškem a necháme vše přes noc působit.
Ráno stačí prášek jen smýt.
Bažanta očistíme, eventuálně zbavíme peříček a osolíme Poté přidáme houby a nasekanou petrželku a pečeme ještě
Bažanta vykucháme, dobře omyjeme zvenku i zevnitř, Změklého bažanta vyjmeme a rozkrájíme na porce, ty
Bažanta očistíme, omyjeme, osolíme a protkneme anglickou Upečeného bažanta rozčtvrtíme a uložíme na mísu.
Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Tímto bažanta podléváme dokud zcela nezměkne.
Odleželého bažanta očistíme, nařežeme špičatým nožem Takto nachystaného bažanta vložíme na připravenou,
Bažanta naporcujeme na 6 kousků, které prošpikujeme Na tento základ naskládáme osolené kousky bažanta,
Bažanta očistíme, posolíme a touto náplní ho naplníme Když je bažant poloměkký a začíná červenat, obložíme
Dobře očištěného bažanta vykostíme a rozdělíme na porce Podléváme červeným vínem ve kterém byl bažant naložen