Prémiový obsah ★★★ 12.3K čtenářů Přidat komentář

Francouzská paštika ze zvěřiny

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Francouzská paštika ze zvěřiny

  1. Zvěřinu, krkovici i játra pečlivě omyjeme a vše společně pomeleme na masovém strojku. Nové koření, černý pepř, sůl a jalovec umeleme, přidáme strouhaný zázvor.
  2. Takto připravenou kořenící směs nasypeme k pomletému masu, přidáme brusinkový kompot i se šťávou a vše dobře promícháme.
  3. Touto směsí plníme zavařovací sklenice. Nahoru do každé sklenice přidáme 1 bobkový list a 3 kuličky nového koření.
  4. Sklenice naskládáme na pekáč s vodou a troubě vyhřáté na 120 °C pečeme ve vodní lázni asi dvě a půl hodiny.
  5. Potom ještě za horka zavíčkujeme a už nemusíme sterilizovat.
  6. Podáváme s čerstvým pečivem a ovocným kompotem.
  • 400 g zvěřiny
  • 300 g vepřová krkovice
  • 300 g vepřová játra
  • 100 g brusinkového kompotu
  • sůl
  • 8 kuličky černý pepř
  • 8 kuličky nové koření
  • 8 kuličky jalovec
  • 5 bobkových listů
  • 1/2 lžička zázvor

Aby sýr nevytékal

Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.

Zvěřina na víně
843
redakceTerka
★★★

Zvěřina na víně

V silnostěnném kastrolu orestujeme na polovině oleje zeleninu dozlatova. Poté přidáme česnek a minutu

Omáčka ke zvěřině
6.8K
Kuchař Berda
★★★

Omáčka ke zvěřině

přecedíme přes síto a podáváme k pečené nebo dušené zvěřině

Guláš ze zvěřiny na tymiánu
88
anet.ruzicka

Guláš ze zvěřiny na tymiánu

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme

Zvěřinové ragú s těstovinami
365
anet.ruzicka

Zvěřinové ragú s těstovinami

Mrkev a petržel oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší

Majonézový salát ze zvěřiny
734
Redakce Recepty.eu

Majonézový salát ze zvěřiny

Žloutek vymícháme se solí, hořčicí, přičemž postupně přikapáváme olej. Majonézovou směs rozředíme zakysanou

Podzimní omáčka se zvěřinou
66
kucharfilip

Podzimní omáčka se zvěřinou

Příprava marinády bude Vašim prvním krokem. Nakrájejte si zeleninu, klidně na trošku větší kousky – mrkev

Zvěřina na víně podle Pauluse
1.9K
Redakce Recepty.eu

Zvěřina na víně podle Pauluse

Troubu předehřejeme na 180°C. ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejeme polovinu oleje a másla a osmažíme

Závin z listového těsta se zvěřinou
3.5K
Kuchař Berda

Závin z listového těsta se zvěřinou

Omyté a očištěné maso nakrájíme na nudličky, osolíme je, opepříme a obalíme ve směsi škrobové moučky

Tradiční francouzská paštika
304
Apetit Online
★★★★

Tradiční francouzská paštika

Maso, játra osušíme, očistíme a nakrájím na kostičky. Slaninu, cibuli, nakrajíme na kostičky. Ve větším

Chřestová paštika
98
julie

Chřestová paštika

Paštiku přendejte do vhodných nádobek, uhlaďte, ozdobte

Mandlová paštika
212
anet.ruzicka
★★★

Mandlová paštika

Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotky očistíme a nakrájíme nadrobno. Na sádle osmahneme

Žampionová paštika
187
redakceTerka

Žampionová paštika

Vše společně podusíme a nakonec paštiku rozmixujeme