Prémiový obsah ★★★ 7.3K čtenářů Přidat komentář

Jelení hřbet na víně s žampióny

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Jelení hřbet na víně s žampióny

  1. Jelení hřbet očistíme od blánek a nakrájíme na asi 5 cm široké kousky. Osolíme, opepříme a necháme uležet chvíli v lednici.
  2. Na oleji osmažíme žampióny, které osolíme, aby se vydusila voda. Houby poté odložíme do misky, než na ně přijde řada.
  3. Maso orestujeme na rozpáleném oleji ze všech stran. K masu přidáme připravené žampióny a zalijeme vínem. Dusíme asi 15 minut do měkka.
  4. Nakonec přidáme koriandr a popřípadě dosolíme.
  5. Podáváme s bramborami nebo salátem.
  • 350 g jelení hřbet
  • 0,25 l červené víno
  • cibule
  • 100 g žampióny
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • koriandr

Vodní kámen

Usazenin v koupelně se nejlépe zbavíme, když na postižená místa přiložíme utěrku namočenou v octu a necháme vše pár hodin, nejlépe celou noc, působit.

Pečený jelení hřbet
24.7K
1
Kuchař Berda
★★★★

Pečený jelení hřbet

Maso odblaníme, osolíme, nařízneme a protkneme nudličkami slaniny. Takto nachystané dáme na plech, polijeme

Srnčí hřbet na víně
1.5K
nikolka
★★★

Srnčí hřbet na víně

Srnčí hřbet potřeme rozetřeným česnekem a posypeme Případně podléváme vývarem či bílým vínem.

Jelení maso na žampionech
36
anet.ruzicka

Jelení maso na žampionech

Přidáme tymián, scezené žampiony, podlijeme vývarem

Jelení steak na žampionech
46.6K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Jelení steak na žampionech

Jelení maso z kýty omyjeme, osušíme ubrouskem a nakrájíme přidáme nasekanou petrželovou nať a pažitku, zalijeme vínem

Jelení steaky na víně
1.5K
tetalenka
★★★

Jelení steaky na víně

Jelení maso z kýty omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme nasekanou petrželovou nať a pažitku, podlijeme vývarem a vínem

Jelení řízky na víně
1.5K
Redakce Recepty.eu

Jelení řízky na víně

Čisté jelení řízky naklepeme, na okrajích nařežeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme cukr, ocet, vodu a víno

Jelení kýta na víně
28.4K
Kuchař Berda
★★★★

Jelení kýta na víně

Odblaněné a umyté jelení maso protkneme nakrájenou uzenou slaninou, zalijeme vínem a necháme 4 dny na

Jelení řízky na víně
13.2K
Kuchař Berda
★★★

Jelení řízky na víně

moukou, osmahneme, dochutíme octem, cukrem, zalijeme vínem

Grilovaný jelení hřbet s mrkvovou pěnou
855
Redakce Recepty.eu

Grilovaný jelení hřbet s mrkvovou pěnou

Mrkvová pěna: Očištěnou mrkev pokrájíme, přidáme máslo, posolíme, podlijeme vroucí vodou a přikrytou

Dančí hřbet s kapustičkami na víně
373
anet.ruzicka

Dančí hřbet s kapustičkami na víně

Z červeného vína, tymiánu a rozmarýnu připravíme marinádu Dančí hřbet podáváme přelitý omáčkou a s opečenými

Jelení kýta na víně
3.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Slavnostní jelení kýta na víně

Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme brusinky a víno

Jelení maso marinované ve víně
18.1K
1
Kuchař Berda
★★★

Jelení maso marinované ve víně

Jelení maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Druhý den hřbet vyndáme.