Prémiový obsah
★★★★
28.5K čtenářů
1 h 35 m
Kuchař Berda
Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.
Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.
Čisté jelení řízky naklepeme, na okrajích nařežeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme cukr, ocet, vodu a víno
Jelení maso z kýty omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme nasekanou petrželovou nať a pažitku, podlijeme vývarem a vínem
Jelení maso osolíme a opepříme. Přidáme trošku jeleního vývaru, nakrájené houby, podusíme
Odleželou jelení kýtu odblaníme, osolíme a protkneme vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem