Prémiový obsah ★★★★ 28.5K čtenářů Přidat komentář

Jelení kýta na víně

1 h 35 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Jelení kýta na víně

  1. Odblaněné a umyté jelení maso protkneme nakrájenou uzenou slaninou, zalijeme vínem a necháme 4 dny na chladném místě odležet.
  2. Během tohoto marinování maso každý den obracíme.
  3. Potom ho z vína vyjmeme, osolíme, dáme na pekáč, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, kousek citrónové kůry, celý černý pepř, hřebíček, podlijeme vínem, ve kterém bylo maso naložené a pečeme v troubě.
  4. Během pečení občas poléváme rozpuštěným máslem, smetanou, vínem, přidáme chlebovou kůrku a upečeme doměkka.
  5. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme a vložíme do ní nakrájené maso.
  6. Podáváme s rýží.
  • 500 g jelení kýta
  • 60 g slanina (uzená)
  • 500 ml víno
  • sůl
  • 50 g cibule
  • 1 bobkový list
  • citrónová kůra
  • pepř (celý)
  • 2 hřebíček
  • 60 g máslo
  • 30 g chlebové kůrky
  • 200 ml smetana (kysaná)

Krájení cibule

Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.

Jelení kýta na víně
3.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Slavnostní jelení kýta na víně

Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme brusinky a víno

Jelení kýta na smetaně
3.8K
janapozarova
★★★

Jelení kýta na smetaně

Nahoru položíme plátky másla, zalijeme vínem a pečeme

Steak z jelení kýty
7.2K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Steak z jelení kýty

Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.

Jelení kýta se smetanou
14.4K
Kuchař Berda
★★★

Jelení kýta se smetanou

Odleželé jelení maso odblaníme a hustě protáhneme nudličkami

Pečená jelení kýta
40.1K
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Pečená jelení kýta

Odleželé jelení maso omyjeme, osušíme, protkneme nudličkami

Jelení kýta s omáčkou
18.3K
Kuchař Berda
★★★

Jelení kýta s omáčkou

Odleželé jelení maso odblaníme, vložíme do hrnce se

Jelení řízky na víně
1.5K
Redakce Recepty.eu

Jelení řízky na víně

Čisté jelení řízky naklepeme, na okrajích nařežeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme cukr, ocet, vodu a víno

Jelení řízky na víně
13.2K
Kuchař Berda
★★★

Jelení řízky na víně

moukou, osmahneme, dochutíme octem, cukrem, zalijeme vínem

Jelení steaky na víně
1.6K
tetalenka
★★★

Jelení steaky na víně

Jelení maso z kýty omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme nasekanou petrželovou nať a pažitku, podlijeme vývarem a vínem

Jelení kýta na hřibové omáčce
4.1K
Redakce Recepty.eu

Jelení kýta na hřibové omáčce

Jelení maso osolíme a opepříme. Přidáme trošku jeleního vývaru, nakrájené houby, podusíme

Jelení kýta na italský způsob
14.7K
Kuchař Berda
★★★

Jelení kýta na italský způsob

Potom přilijeme víno a přidáme nakrájená rajčata.

Pečená jelení kýta se šunkou
8.8K
Kuchař Berda
★★★

Pečená jelení kýta se šunkou

Odleželou jelení kýtu odblaníme, osolíme a protkneme vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem