Prémiový obsah ★★★ 13.2K čtenářů Přidat komentář

Jelení řízky na víně

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Jelení řízky na víně

  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme.
  2. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
  3. Slaninu nakrájíme na kousky.
  4. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
  5. Připravené řízky osolíme a zprudka na rozpuštěném sádle opečeme.
  6. Na chvíli je vyndáme na talíř, do výpeku dáme slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu, chvilku restujeme a pak vrátíme zpět řízky.
  7. Přidáme kousek skořice, citronovou kůru, hřebíček, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  8. Měkké maso vyjmeme, směs v pánvi zaprášíme moukou, osmahneme, dochutíme octem, cukrem, zalijeme vínem a necháme povařit.
  9. Omáčku propasírujeme, vrátíme do ní řízky a vše prohřejeme.
  • 0,5 kg jeleního masa
  • skořice
  • cibule
  • sádlo
  • hřebíček
  • bílé víno
  • mouka (hladká)
  • citrónová kůra
  • kořenová zelenina
  • slanina
  • cukr
  • ocet

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.

Jelení řízky na víně
1.5K
Redakce Recepty.eu

Jelení řízky na víně

Čisté jelení řízky naklepeme, na okrajích nařežeme, cukr, ocet, vodu a víno, povaříme a přetřeme přes

Marinované jelení řízky
6.1K
Kuchař Berda
★★★

Marinované jelení řízky

Odblaněné řízky lehce naklepeme, potřeme směsí z 1 lžíce oleje, červeného vína a sójové omáčky.

Jelení řízky s banány
79
redakceTerka

Jelení řízky s banány

Jelení řízky si omyjeme a osušíme. Řízky grilujeme 4-5 minuty z obou stran a poté teprve

Jelení kýta na víně
28.5K
Kuchař Berda
★★★★

Jelení kýta na víně

Odblaněné a umyté jelení maso protkneme nakrájenou uzenou slaninou, zalijeme vínem a necháme 4 dny na

Jelení steaky na víně
1.6K
tetalenka
★★★

Jelení steaky na víně

Jelení maso z kýty omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme nasekanou petrželovou nať a pažitku, podlijeme vývarem a vínem

Zapečené kuřecí řízky
7.4K
Kuchař Berda

Dušené jelení řízky s paprikami

Jelení maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme Potom na cibuli přidáme nachystané řízky, osmažíme

Jelení řízky na černém koření
1.2K
Redakce Recepty.eu

Jelení řízky na černém koření

Z jeleního masa nakrájíme čtyři řízky, okraje nařežeme Měkké řízky vytáhneme a šťávu přecedíme na řízky.

Jelení kýta na víně
3.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Slavnostní jelení kýta na víně

Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme brusinky a víno

Jelení hřbet na víně s žampióny
7.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Jelení hřbet na víně s žampióny

Jelení hřbet očistíme od blánek a nakrájíme na asi K masu přidáme připravené žampióny a zalijeme vínem

Jelení maso marinované ve víně
18.1K
1
Kuchař Berda
★★★

Jelení maso marinované ve víně

Jelení maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Do horkého vína ponoříme opečené maso a už nevaříme

Jelení řízky na víně
77
Vareni.cz
★★

Jelení řízky na víně

Omáčku propasírujeme, vrátíme do ní jelení řízky a Jelení řízky na víně ihned podáváme na nahřátých talířích

Telecí řízek na víně
1.1K
Redakce Recepty.eu

Telecí řízek na víně

Telecí maso umyjeme a nakrájíme na řízky, které vyklepeme je maso měkké, šťávu zaprášíme moukou, přilijeme víno