Prémiový obsah ★★★ 12.6K čtenářů Přidat komentář

Jelení roláda

2 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Jelení roláda

  1. Nejprve si připravíme náplň do rolády.
  2. Játra, nakrájenou cibuli a slaninu společně pomeleme, přidáme majoránku, žloutek, muškátový květ a oříšek a důkladně promícháme.
  3. Pokud by se nám zdála příliš řídká, můžeme ji zahustit strouhankou.
  4. Jelení masi odblaníme, omyjeme, vykostíme a naplocho rozřízneme.
  5. Potřeme jej připravenou náplní, zavineme do rolády a svážeme kuchyňskou nití.
  6. Takto připravenou roládu opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran, podlijeme a dusíme doměkka.
  7. Podáváme s opékanými bramborami nebo s dušenou rýží.

Roláda:

  • 1 kg jelení kýta
  • sádlo
  • vývar na podlití (bujón)

Náplň:

  • 300 g jater
  • 100 g slanina (uzená)
  • 1 cibule (velká)
  • sůl
  • 1 žloutky
  • majoránka
  • muškátový květ
  • muškátový oříšek
  • strouhanka dle potřeby

Zpestření žampiónů

Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.

Jelení roláda
31
Toprecepty
★★★★

Jelení roláda

Hotovou roládu ještě prošpikujeme slaninou a dáme do

Jelení perkelt
19.7K
Kuchař Berda
★★★

Jelení perkelt

Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme ji an rozpáleném sádle. Potom ji zaprášíme mletou paprikou, osolíme

Jelení medailonky
55.9K
78
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Jelení medailonky

Pro přípravu medailonků je nejlepší dobře odleželé jelení

Jelení guláš
97.2K
2
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Jelení guláš

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na rozpáleném sádle osmažíme na kostičky nakrájenou

Jelení sloupečky
774
Redakce Recepty.eu
★★★

Jelení sloupečky

Svíčkovou nakrájíme na steaky silné asi 1 cm, osolíme je a opepříme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky

Jelení ragů
4.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Jelení ragů

Čisté jelení maso ze stehna, nebo z plecka vložíme

Pečený jelení hřbet
24.7K
1
Kuchař Berda
★★★★

Pečený jelení hřbet

Maso odblaníme, osolíme, nařízneme a protkneme nudličkami slaniny. Takto nachystané dáme na plech, polijeme

Dušené jelení maso
29.8K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Dušené jelení maso

Maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky velikosti cca 2 cm. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou

Středočeský jelení steak
15.1K
Kuchař Berda
★★★★

Středočeský jelení steak

Do této směsi potom vložíme lehce naklepané jelení

Jelení kýta se smetanou
14.4K
Kuchař Berda
★★★

Jelení kýta se smetanou

Odleželé jelení maso odblaníme a hustě protáhneme nudličkami

Pečená jelení kýta
40.1K
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Pečená jelení kýta

Odleželé jelení maso omyjeme, osušíme, protkneme nudličkami

Jelení steak na žampionech
46.6K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Jelení steak na žampionech

Jelení maso z kýty omyjeme, osušíme ubrouskem a nakrájíme