Prémiový obsah
★★★★
36.3K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Kachnu protkneme slaninou, osolíme a necháme dusit Měkkou kachnu vyjmeme, šťávu necháme vydusit na tuk
Kachnu vykucháme, nakrájíme na porce, ososlíme a s Na talíř dáme vždy kousek pečené kach a zalijeme touto
Očištěnou, vykuchanou a umytou divokou kachnu protkneme Během pečení kachnu poléváme vínem, ve kterém byla
rozpáleném tuku orestujeme osolené a opepřené čvrtky kachny
Kachnu necháme rozmrznout a opláchneme ji ve studené Upečenou kachnu podáváme s houskovými knedlíky a dušeným
Kachnu omyjeme a osušíme, zevnitř i zvenku ji osolíme Postupně během pečené přiléváme víno a kachnu přeléváme
Kachnu omyjeme a osušte papírovou utěrkou. a přelijeme výpekem z kachny.
Kachnu omyjeme, osušíme, odřízneme přebytečný tuk u Sůl vetřeme i do břišní dutiny, pak kachnu okmínujeme
Stehna osolíme, posypeme majoránkou a dáme péct. Po asi 1 1/2 hodině přidáme na kostky nakrájená jablka