Prémiový obsah ★★★ 8.8K čtenářů Přidat komentář

Pečená jelení kýta se šunkou

3 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Pečená jelení kýta se šunkou

  1. Odleželou jelení kýtu odblaníme, osolíme a protkneme nakrájenou uzenou slaninou.
  2. Rozpálíme tuk, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, celý černý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vše osmažíme a pak přidáme připravené maso.
  3. Podlijeme horkou vodou a dusíme asi 2 hodiny pod pokličkou.
  4. Potom přidáme nakrájenou šunku a dočervena upečeme.
  5. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem, necháme přejít varem a propasírujeme.
  6. Maso nakrájíme na plátky, podáváme přelité šťávou a jako přílohu houskové knedlíky nebo opékané brambory.
  • 600 g jelení kýta
  • 50 g slanina (uzená)
  • tuk
  • 1 - 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celer
  • pepř (černý, celý)
  • nové koření
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • 50 g šunka
  • 10 g mouka (hladká)
  • 100 ml červené víno

Stále sypká sůl

Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.

Pečená jelení kýta
40.1K
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Pečená jelení kýta

Odleželé jelení maso omyjeme, osušíme, protkneme nudličkami

Jelení kýta se smetanou
14.4K
Kuchař Berda
★★★

Jelení kýta se smetanou

Odleželé jelení maso odblaníme a hustě protáhneme nudličkami Během pečení občas podléváme horkou vodou.

Jelení kýta na víně
28.5K
Kuchař Berda
★★★★

Jelení kýta na víně

Odblaněné a umyté jelení maso protkneme nakrájenou Během pečení občas poléváme rozpuštěným máslem, smetanou

Jelení kýta s omáčkou
18.3K
Kuchař Berda
★★★

Jelení kýta s omáčkou

Odleželé jelení maso odblaníme, vložíme do hrnce se

Jelení kýta na smetaně
3.8K
janapozarova
★★★

Jelení kýta na smetaně

Maso si smícháme s nadrceným kořením s olejem a zakápneme citronovou šťávou, necháme tři dny marinovat

Steak z jelení kýty
7.2K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Steak z jelení kýty

Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.

Jelení kýta na hřibové omáčce
4.1K
Redakce Recepty.eu

Jelení kýta na hřibové omáčce

Jelení maso osolíme a opepříme. Přidáme trošku jeleního vývaru, nakrájené houby, podusíme

Jelení kýta na italský způsob
14.7K
Kuchař Berda
★★★

Jelení kýta na italský způsob

Odleželé, odblaněné a dobře omyté maso nakrájíme na silnější plátky (asi 3 cm) nebo větší kostky. Osolíme

Jelení kýta na víně
3.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Slavnostní jelení kýta na víně

Maso omyjemem odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. Na rozpáleném sádle z každé strany prudce opečeme

Pečený jelení hřbet
24.7K
1
Kuchař Berda
★★★★

Pečený jelení hřbet

Maso odblaníme, osolíme, nařízneme a protkneme nudličkami slaniny. Takto nachystané dáme na plech, polijeme

Jelení sekaná pečeně
11.8K
Redakce Recepty.eu

Jelení sekaná pečeně

Očištěné jelení a vepřové maso umeleme na jemno s polovinou vařených žloutků, másla, sardelí a jemně nakrájené šunky

Pečené jelení stehno
2.1K
Redakce Recepty.eu

Pečené jelení stehno

Umyté jelení maso prošpikujeme uzenou slaninou, posolíme