Prémiový obsah
★★★
8.8K čtenářů
3 h
Kuchař Berda
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Odleželé jelení maso odblaníme a hustě protáhneme nudličkami Během pečení občas podléváme horkou vodou.
Odblaněné a umyté jelení maso protkneme nakrájenou Během pečení občas poléváme rozpuštěným máslem, smetanou
Maso si smícháme s nadrceným kořením s olejem a zakápneme citronovou šťávou, necháme tři dny marinovat
Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.
Jelení maso osolíme a opepříme. Přidáme trošku jeleního vývaru, nakrájené houby, podusíme
Odleželé, odblaněné a dobře omyté maso nakrájíme na silnější plátky (asi 3 cm) nebo větší kostky. Osolíme
Maso omyjemem odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. Na rozpáleném sádle z každé strany prudce opečeme
Maso odblaníme, osolíme, nařízneme a protkneme nudličkami slaniny. Takto nachystané dáme na plech, polijeme
Očištěné jelení a vepřové maso umeleme na jemno s polovinou vařených žloutků, másla, sardelí a jemně nakrájené šunky