Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
na drobno, na kterou položíme očištěnou, posolenou husu Měkkou husu nebo kačenu vytáhneme, pokrájíme, šťávu
Roštěnky nakrájíme na řízky. Okořeníme směsí na zvěřinu, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme nakrájenou
Husu očistíme a vypláchneme zevnitř. Připravenou směsí naplníme husu a dáme péct do trouby
Husu omyjeme, osušíme. Když prsa měknou, husu obrátíme.
Medvědí česnek umyjte a nakrájejte na hrubší kousky. Parmezán nastrouhejte. Všechny přísady (bez oleje
Kachnu protkneme slaninou, osolíme a necháme dusit na pekáči, ve kterém jsme orestovali nakrájenou cibuli
Nakrájenou zeleninu a cibuli orestujeme na rozpáleném tuku dozlatova, zakápneme octem a zalijeme vývarem
Maso očistíme, omyjeme, osolíme, okořeníme, protáhneme kousky uzené slaniny a poklademe cibulí nakrájenou
Kachnu vykucháme, nakrájíme na porce, ososlíme a s kořením, podlité troškou vody pečeme asi hodinu a
Kachnu vykucháme, povaříme asi 30 minut ve slané vodě a necháme ji vychladnout. Pak ji osolíme, potřeme
Maso omyjeme, protáhneme uzenou slaninou a osolíme. Na pekáči rozehřejeme olej, na kterém zpěníme na