4.6K čtenářů Přidat komentář

Srnčí houbové závitky na víně

2 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Srnčí houbové závitky na víně

  1. Omyté a osušené maso vložíme do mikrotenového sáčku a hodně dotenka opatrně rozklepeme.
  2. Osolíme a opepříme.
  3. Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky.
  4. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na másle zpěníme.
  5. Potom ji rozdělíme na dvě části.
  6. Jednu zatím odložíme bokem, na druhé podusíme nakrájené houby.
  7. Cibulku s houbami osolíme, přimícháme nasekanou petrželku a směs rozdělíme na připravené plátky masa.
  8. Zabalíme a každý závitek obalíme špekem, který můžeme spíchnout párátkem nebo ovázat nití.
  9. Na pánvi na rozpáleném oleji závitky ze všech stran opečeme.
  10. Troubu vyhřejeme na 200 °C, vložíme do ní závitky a ještě 10 minut pečeme.
  11. Pak je vytáhneme z trouby u uchováme v teple.
  12. Ke druhé polovině zpěněné cibulky přidáme do kastrolku červené víno, vývar, brusinkový džem smetanu ke šlehání a zakysanou smetanu.
  13. Zahříváme pomalu za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
  14. Pak ji propasírujeme, osolíme a opepříme.
  15. Na závěr vmícháme lžíci másla.
  16. Závitky na talířích překrojíme, přelijeme připravenou omáčkou a na každou porci ozdobíme lžící ušlehané smetany.
  17. Můžeme podávat s bramborami a pečenou zeleninou.
  • 8 ks srnčí maso (steak)
  • 200 g žampiony
  • 3 ks cibule
  • 1 lžíce máslo
  • hrst petrželová nať (nasekaná)
  • 8 plátek slanina (uzená)
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce brusinkového džemu
  • 150 ml červené víno
  • 200 ml vývar
  • 100 ml smetana (ke šlehání)
  • 3 lžíce smetana (zakysaná)
  • sůl
  • mletý pepř

Skvrny od smůly

Skvrny od smůly nejlépe odstraníme odlakovačem na nehty a nebo je potíráme hadříkem namočeným v benzínu.

Srnčí na víně
3.2K
janapozarova
★★★

Srnčí na víně

Přidáme protlak, podusíme, přidáme víno a dusíme doměkka Do hotového ragú přidáme víno, cukr, sůl, citronovou

Srnčí kýta na víně
818
anet.ruzicka
★★★

Srnčí kýta na víně

Srnčí kýtu vykostíme a očistíme. pečení z pekáče sundáme víko, kýtu podlijeme zbytkem vína

Srnčí hřbet na víně
1.5K
nikolka
★★★

Srnčí hřbet na víně

Srnčí hřbet potřeme rozetřeným česnekem a posypeme Případně podléváme vývarem či bílým vínem.

Srnčí kousky na víně
1.6K
jardagurman
★★★

Srnčí kousky na víně

Lehce podlijeme vodou nebo vývarem a vínem. přidáme dvě hodiny a v případě potřeby přilijeme vodu nebo víno

Srnčí játra na víně
9.8K
Kuchař Berda
★★★

Srnčí játra na víně

Opečeme je ze všech stran, přidáme hřebíček a podlijeme vínem

Srnčí závitky s ananasem
3.7K
Kuchař Berda
★★★

Srnčí závitky s ananasem

Očištěnou a omytou srnčí kýtu nakrájíme na tenké plátky Z mléka a mouky umícháme těstíčko, ve kterém závitky

Srnčí na víně podle Pauluse
4.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Srnčí na víně podle Pauluse

zelenině a do výpeku vmícháme želé či zavařeninu, víno

Dušené srnčí ledvinky na víně
7K
Kuchař Berda
★★★

Dušené srnčí ledvinky na víně

Dobře omyté srnčí ledvinky nakrájíme na kousky. kmín, kuličky jalovce a pepř, orestujeme a zalijeme vínem

Kančí guláš na víně
36.6K
1
Kuchař Berda
★★★

Srnčí guláš na červeném víně

přidáme tymián, sůl, pepř, kmín a podlijeme vodou i vínem

Srnčí kýta v červeném víně
41.8K
Kuchař Berda
★★★

Srnčí kýta v červeném víně

zaprášíme moukou, osmahneme a znovu podlijeme vývarem a vínem Jednodenní marinování masa ve směsi vína, koření a

Hovězí houbové závitky
6.1K
Kuchař Berda

Hovězí houbové závitky

Závitky spíchneme buď jehlou, nebo omotáme nití a na Podlijeme vínem a na mírném ohni pod pokličkou dusíme

Houbové ragú s červeným vínem
388
tetalenka

Houbové ragú s červeným vínem

Podlijeme vínem přidáme špetku kmínu a zaprášíme moukou