Prémiový obsah ★★★ 9.8K čtenářů Přidat komentář

Srnčí játra na víně

1 h 10 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Srnčí játra na víně

  1. Připravená játra, odleželá 2 hodiny v kysaném mléce a omytá, pokrájíme na kostky o hraně asi 3 cm.
  2. Obalíme je v mouce, ve které jsme rozmíchali muškátový květ a pepř.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a připravená játra na něj vložíme.
  4. Opečeme je ze všech stran, přidáme hřebíček a podlijeme vínem.
  5. Dusíme doměkka a nakonec játra osolíme.
  6. Mezitím si uvaříme asi 8 velkých brambor a osmažíme na másle cibuli nakrájenou na kolečka a rozebranou na kroužky.
  7. Vařené brambory oloupeme a také je pokrájíme na kostky, velké jako kostičky jater.
  8. Na talíře dáme kopeček brambor a kopeček jater, která ozdobíme kroužky smažené cibule.
  9. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou.
  • 100 g droždí
  • 60 g tuk
  • 40 g mouka
  • cibule
  • 5 brambory
  • sůl
  • kmín
  • 3 lžíce zelenina (strouhaná)
  • 2 l voda

Žádné utíkání

Mléko ani polévka nevyteče při vaření z hrnce, potřeme-li okraj tukem.

Srnčí na víně
3.2K
janapozarova
★★★

Srnčí na víně

Přidáme protlak, podusíme, přidáme víno a dusíme doměkka Do hotového ragú přidáme víno, cukr, sůl, citronovou

Srnčí játra s celerem
4.2K
Kuchař Berda
★★★

Srnčí játra s celerem

Připravená játra, odleželá v kysaném mléce a omytá, Játra před podáváním osolíme.

Pikantní srnčí játra
26.5K
Kuchař Berda
★★★★

Pikantní srnčí játra

Srnčí játra naložíme na několik hodin do mléka, může Potom játra omyjeme a nakrájíme na plátky.

Játra na víně
1K
Kuchař Berda
★★★

Játra na víně

Játra, na tenká kolečka nakrájený pórek a na nudličky Podlijeme vínem, přidáme zázvor a dusíme doměkka.

Srnčí kýta na víně
817
anet.ruzicka
★★★

Srnčí kýta na víně

Srnčí kýtu vykostíme a očistíme. pečení z pekáče sundáme víko, kýtu podlijeme zbytkem vína

Srnčí hřbet na víně
1.5K
nikolka
★★★

Srnčí hřbet na víně

Srnčí hřbet potřeme rozetřeným česnekem a posypeme Případně podléváme vývarem či bílým vínem.

Srnčí kousky na víně
1.6K
jardagurman
★★★

Srnčí kousky na víně

Lehce podlijeme vodou nebo vývarem a vínem. přidáme dvě hodiny a v případě potřeby přilijeme vodu nebo víno

Špíz- srnčí játra na jehle
5.8K
Kuchař Berda

Špíz- srnčí játra na jehle

Připravená játra odleželá v kysaném mléce omyjeme a Jakmile jsou játra měkká, podáváme je s válečkem bylinkového

Vepřová játra s vínem
5.1K
Kuchař Berda

Vepřová játra s vínem

Játra dáme do mísy, zalijeme je mlékem a necháme je Nakonec omáčku zředíme vínem a zjemníme máslem.

Srnčí kýta v červeném víně
41.8K
Kuchař Berda
★★★

Srnčí kýta v červeném víně

zaprášíme moukou, osmahneme a znovu podlijeme vývarem a vínem Jednodenní marinování masa ve směsi vína, koření a

Srnčí houbové závitky na víně
4.6K
Kuchař Berda

Srnčí houbové závitky na víně

polovině zpěněné cibulky přidáme do kastrolku červené víno

Kančí guláš na víně
36.6K
1
Kuchař Berda
★★★

Srnčí guláš na červeném víně

přidáme tymián, sůl, pepř, kmín a podlijeme vodou i vínem