Prémiový obsah ★★★ 4.2K čtenářů Přidat komentář

Srnčí játra s celerem

1 h 5 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Srnčí játra s celerem

  1. Celery očistíme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka.
  2. Zchladlé je nakrájíme na plátky silné cca 1,5 cm.
  3. Připravená játra, odleželá v kysaném mléce a omytá, pokrájíme na stejně silné plátky.
  4. Opepříme je, poprášíme muškátovým květem a obalíme v mouce.
  5. Opečeme rychle dočervena po obou stranách spolu s připravenými plátky celeru, který osmahneme dozlatova.
  6. Játra před podáváním osolíme.
  7. Podáváme je na plátcích opečeného celeru, ozdobená plátky citrónu a kroužky ze syrové cibule, pokapaná worcesterskou omáčkou a kečupem.
  8. Jako přílohu podáváme pečivo nebo opékané brambory.
  • 600 g srnčí játra
  • 3 celer
  • mletý pepř
  • muškátový květ
  • 4 lžíce mouka
  • sůl
  • 120 g tuk
  • 20 g máslo
  • 1 cibule
  • 1/2 citrón
  • kečup
  • worcestrová omáčka

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.

Pikantní srnčí játra
26.5K
Kuchař Berda
★★★★

Pikantní srnčí játra

Srnčí játra naložíme na několik hodin do mléka, může Potom játra omyjeme a nakrájíme na plátky.

Srnčí játra na víně
9.8K
Kuchař Berda
★★★

Srnčí játra na víně

Připravená játra, odleželá 2 hodiny v kysaném mléce Dusíme doměkka a nakonec játra osolíme.

Špíz- srnčí játra na jehle
5.8K
Kuchař Berda

Špíz- srnčí játra na jehle

Připravená játra odleželá v kysaném mléce omyjeme a Jakmile jsou játra měkká, podáváme je s válečkem bylinkového

Srnčí žebírka
32.9K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Srnčí žebírka

Žebírka osolíme, opepříme, polijeme olejem a necháme hodinu marinovat. Potom je z marinády vyjmeme a

Srnčí na švestkách
9.4K
Kuchař Berda

Srnčí na švestkách

Nejprve nakrájíme srnčí maso na asi centimetrové nudličky na pánvi rozpálíme olej a prudce na něm nudličky srnčího

Srnčí ragů
6.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Srnčí ragů

Očištěné a umyté srnčí maso z plecka nebo z žeber vložíme

Srnčí na víně
3.2K
janapozarova
★★★

Srnčí na víně

Maso nakrájíme, smícháme s kořením a zalijeme převařeným octem, necháme přes noc marinovat. Na oleji

Srnčí hřbet
5.7K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Srnčí hřbet

Máslo umícháme s cukrem, přidáme žloutky, vanilkový cukr, skořici, změklou čokoládu, kakao a s tuhým

Srnčí paštika
18.2K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Srnčí paštika

Srnčí odblaněné maso nakrájíme na špalíčky, vložíme

Srnčí hřbet
60.2K
Kuchař Berda
★★★★

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme

Srnčí pochoutka
23.5K
Kuchař Berda
★★★

Srnčí pochoutka

Šest plátků srnčí kýty naklepeme a naložíme do 200

Srnčí na smetaně
42.1K
Kuchař Berda
★★★

Srnčí na smetaně

Maso opláchneme, obalíme slatinou a necháme cca hodinu uležet. Na části tuku osmažíme kořenovou zeleninu