Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
zapékací formy nebo jednotlivých misek rozdělíme ostružiny při pokojové teplotě mírně vychladnout a podáváme s ostružinami
Připravíme si malé zapékací misky a naskládáme do nich ostružiny
částech mouku a rozpuštěné máslo. nakonec vmícháme ostružiny
Zvěřinu je důležité vždy pořádně naložit, aby se zbavila pro ni typického zápachu. Maso si pro to našpikujeme
Maso prošpikujeme, zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, maso na výpeku opečeme. Když je
Ostružiny vložíme do cedníku, propláchneme vodou a Posypeme okapanými ostružinami a navrch nastrouháme
Všechny surovinu mimo máku a ostružin rozmixujeme. do formiček na nanuky a do každého vmáčkneme pár ostružin
Mouku smícháme s cukry a solí. Poté přidáme máslo a žloutky. Vypracujeme těsto a rozdělíme na dvě části
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme slabounce rozmačkaným