Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Zaječí kýtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme Jako příloha k zaječímu ragů je vhodná dušená zelenina
Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme ze všech stran, osolíme
Telecí maso pokrájíme na malé kostky, vložíme do studené vody a vaříme. Později přidáme sůl, očištěnou
Maso si krátce opečeme ze všech stran a vložíme do pekáčku. Zeleninu si také orestujeme a přidáme do
Hřiby namočíme den předem do mléka. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurku oloupeme, rozpůlíme
Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme cuketu, brambory, papriku a podusíme. Poté přidáme kousky rajčat,
Očištěné a umyté srnčí maso z plecka nebo z žeber vložíme na 4-5 dní do vychladlého mořidla. Mořidlo