8.5K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Upečeme při teplotě 175°C, hotové tyčinky k sobě slepujeme Konce tyčinek namáčíme v čokoládě a posypeme cukrovým
Sušenky rozmixujeme, přidáme měkké máslo, arašídové máslo, cukr a vše mixujeme. Dáme do nízké nádoby
lázni čokoládovou polevu (množství dle potřeb a počtu ořechových tyčinek).
Bílky ušleháme s cukrem a šťávou z citronu. Lžící oddělíme asi jednu třetinu hmoty. Do větší části vmícháme
Smícháme kypřící prášek s moukou a v další míse promícháme tuk, cukr, kokos a vejce. Pak do směsi přidáme
Troubu předehřejte na 170 °C. U všech čtyř vajec oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte stranou do misky
Troubu vyhřejeme na 180 °C a formu na chlebíček si vyložíme pečícím papírem. V hrnku smícháme mléko
Do mísy robotu s hnětacím hákem nasypeme obě mouky, kypřící prášek, sušené droždí, slunečnicová semínka
Do jedné třetiny teplé vody se špetkou cukru nadrolte droždí a nechte chvíli stát. V míse máme mouku,
Super kolace