Prémiový obsah
★★★★
9.2K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Želé připravíme podle návodu a nalijeme na plech. Dáme do lednice na několik hodin ztuhnout. V míse smícháme
Skořápky od vajíček propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Šťávu z kompotu smícháme s želatinou
Na kvásek si smícháme droždí, 100 ml mléka a lžičku krupicového cukru. V míse smícháme mouku se solí,
Rýži uvaříme do skoro hotového stavu. Sejmeme z plotny tak 5 minut před koncem. Přidáme sušené ovoce,
Vejce rozšleháme se solí, přidáme lžíci moučkového cukru, vanilkový cukr a mouku. Ze všech ingrediencí
Všechny suroviny vypracujeme v hladké těsto, které vyválíme na plát a vykrajujeme kometky. Kometky upečeme
Do sklenice dáme led, na něj plátky hrušky. A pak sklenku do dvou třetin dolijeme vínem. Pak přidáme
Troubu předehřejeme na 180 °C. Oloupané brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme. Přidáme ricottu
Z droždí, lžičky cukru, trochy mléka a lžíce mouky uděláme kvásek. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli
V míse smícháme mouku, cukr, máslo a víno. Vypracujeme těsto, které rozválíme a vykrajujeme z něm kolečka
Brambory oloupeme a opláchneme. Nastrouháme na jemném struhadle, dáme do mísy a přebytečnou tekutinu
Kuskus nalijeme horkou vodou, lehce osolíme přidáme olivový olej a necháme 15 minut stranou. Jakmile