5.1K čtenářů Přidat komentář

Bramboráky s jablkovo-celerovým kompotem

45 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Bramboráky s jablkovo-celerovým kompotem

  1. Jablka a celer oloupeme, nakrájíme na malé kostky a vaříme pod poklicí asi 10 minut.
  2. Osladíme je, okyselíme citrónovou šťávou a odložíme stranou.
  3. Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme.
  4. Osolíme je a opepříme.
  5. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme čtvrtinu bramborového těsta a upěchujeme lžící.
  6. Na středním ohni opečeme bramborák dozlatova z obou stran, vyjmeme a udržujeme teplé.
  7. Stejným způsobem upečeme další tři bramboráky.
  8. Na vypečeném tuku opečeme dokřupava šunku.
  9. Bramboráky rozdělíme na talíře a obložíme šunkou a kompotem z jablek a celeru.
  • 500 g jablka
  • 500 g celer
  • lžíce cukr
  • lžíce citrónová šťáva
  • 1 kg moučnatých brambory
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 200 g šunka

Zpestření žampiónů

Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.

Jablkovo-celerový salát
49
Vareni.cz

Jablkovo-celerový salát

Celer oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky, které vložíme na 2 minuty do vroucí osolené a okyselené

Celerové bramboráky
42
Vareni.cz

Celerové bramboráky

Těstíčko smažíme na rozpáleném sádle stejně jako bramboráky Celerové bramboráky podáváme podle chuti.

Celerový bramborák
73
Vareni.cz
★★

Celerový bramborák

Celerové bramboráky můžeme také připravit v troubě, Celerové bramboráky podáváme jako chuťovku či přílohu

Houbovo-celerové bramboráky se slaninou
28
Apetit Online

Houbovo-celerové bramboráky se slaninou

větší pánvičce a z obou stran na něm osmahněte čtyři bramboráky