Prémiový obsah
★★★
6.5K čtenářů
1 h 40 m
Kuchař Berda
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Bramborové těsta rozválíme na plát a přeneseme na vymazaný
Do mouky dáme cukr, olej, sůl, vejce, droždí rozmočené vlažným mlékem a vypracujeme tužší těsto, které
Mouku prosijeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a smícháme s 50 ml vlažné
koláčové formy vymazané zbytkem másla rozetřeme polovinu bramborové urovnáme vrstvu mletého masa a přikryjeme zbytkem bramborové
Vařené brambory necháme vychladnout, nakrájíme je na plátky, cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na
Formu si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, brambory nakrájíme na plátky a vyskládáme na dno. Posypeme
Brambory uvaříme, oloupeme a rozpůlíme. Formu vyložíme listovým těstem, polijeme máslem a rozložíme půlky
Nakrájené brambory na malé kousky orestujeme na pánvi. Vsypeme do zapékací mísy a do pánve dáme olej