Prémiový obsah
★★★
19K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
najemno nastrouháme, smícháme s moukou, nasekanými škvarky
Na plech s pečicím papírem tvoříme placky a ty dáme Placky během pečení alespoň dvakrát otočíme.
Na pomoučněném vále vyválíme tenké placky. V hrnci rozehřejeme sádlo a placky pomažeme.
Brambory umyjeme, oloupeme a nastrouháme, přidáme sůl, mletý pepř, vejce, utřený nebo prolisovaný česnek
Na pomoučněném vále vyválíme tenké placky. Placky namažeme povidly a srolujeme.
Ze směsi tvarujeme placky a smažíme na oleji dozlatova