Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Brambory očistíme škrabkou a nakrájíme na malé kousky Celer přidáme k bramboře a vaříme ještě 10 minut.
osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený celer Králíka můžeme podávat s vařeným bramborem.
nakrájíme na tenké nudličky dobře očištěnou slaninu a celer šťávy vyjmeme citrón a kapra podáváme se zeleninou a bramborami
Brambory omyjeme a také nakrájíme na plátky. suroviny, přičemž jako poslední by měla jít vrstva brambor
Oloupaný celer nakrájíme na 8 plátků. Nadívaný celer zavineme do plátku slaniny a dáme zapéci
Celer očistíme a nastrouháme nahrubo, spaříme pod horkou Listy řapíkatého celeru a jarní cibulku nakrájíme najemno
Všechny suroviny omyjeme, z citronu okrájíme kůru, z řep odkrojíme vršek s natí a spodek. Vše nakrájíme
Celer, uvařené brambory a nastrouháme najemno. Podáváme s vařeným bramborem.
Celer oloupeme a nakrájíme na silnější nudličky. Přidáme celer a společně chvíli orestujeme.