Prémiový obsah
★★★
5.5K čtenářů
1 h 15 m
Redakce Recepty.eu
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Těsto okolo náplně stlačíme a vykrájíme pirohy. Uvařené pirohy polijeme nakrájenou rozškvařenou slaninkou
Hotové pirohy dáme do vroucí vody a uvaříme do měkka
Do středu každého kolečka dejte brynzovou náplň. Takto připravené pirohy ponořte do vroucí osolené vody
kolieska plníme plnkou a preložíme pomocou formičky na pirohy Pirohy varíme v osolenej vode.
Sklenicí nebo formičkou (existují na pirohy speciální Z uvedeného množství vyjde asi 30 ks pirohů.
Připravené pirohy dáme vařit do vroucí vody. Pirohy podáváme sypané restovanou slaninou.
Vše smícháme, podáváme na chlebu nebo na topince. Nakonec můžete posypat pažitkou.
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou vodu slijeme a smícháme se solí, vejcem a s moukou
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme oloupané a najemno nastrouhané brambory, brynzu, změklý
Brynzu dáme do misky a přidáme k ní smetanu ke šlehání. Dobře promícháme, dochutíme solí a pepřem. Oprané
Rychlejší je práce s formičkou na pirohy. Hotové pirohy vkládáme do vařící osolené vody, zmírníme