Prémiový obsah
★★★
5.7K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
teplé mléko a ručním elektrickým šlehačem vyšleháme kaši
Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaší Do bramborové kaše můžete využít i další suroviny jako
vývar, trochu oleje, propasírujeme je a vymícháme na kaši zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme ji do kaše
za postupného přilévání horkého mléka připravíme kaši Kaši ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme
hrnci, přilijeme k bramborám a rozmělníme na hrubší kaši kaši.
Hotová káše je výborná jako příloha k drůbežímu masu
Brambory a dýní očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme do vody a uvaříme doměkka. Osolíme, zcedíme
Přilijeme smetanu a vyšleháme hladkou tužší kaši. Bramborovou kaši navrstvíme rovnoměrně do zapékací
kaše a dobře zašleháme. Takto připravenou kaši podáváme jako přílohu ke smaženým