5K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Mouku smícháme se sodou, přidáme vejce, cukr, sůl a kyselé Hotové placky potřeme marmeládou a přehneme napůl.
rozmixujeme dohladka, přilijeme sladkou a kysanou smetanu
Vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na placku. Tu pečeme na pánvi (bez tuku) a když je placka upečená
zpracujeme hustší těsto, ze kterého tvoříme tenké placky Vytvarované placky dáme na plech vyložený pečícím papírem
Z těsta smažíme na oleji placky z obou stran. Na polovinu jednotlivých placek dáme usmažené hlívy
oleje, rozdělíme na kuličky, ze kterých vyválíme placky Placky naplníme směsí, přeložíme a osmažíme na oleji
Z těsta vyválíme medové placky a pečeme při 180°C asi Z placek můžeme připravit klasický medovník nebo každou
Nastrouhanou cuketu nahrubo dáme do cedníku s trochou soli a necháme odstát. Pak sní vymáčkneme co nejvíce
Na pomoučněném vále vyválíme tenké placky. V hrnci rozehřejeme sádlo a placky pomažeme.
Ředkvičky a salát omyjeme, nakrájíme a v míse smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme. Čočku si
Změklý tuk, žloutky a cukr pečlivě utřeme do pěny. Přidáme tuhý sníh ze dvou bílků. Na pomazaný plech