Prémiový obsah
★★★★
13.8K čtenářů
2 h
Redakce Recepty.eu
Halušky můžeme zamícht do vařeáho kysaného zelí s uzeným masem. /recept je od bači z Nízkých Tater/
Smaltované umyvadlo a jiné prostředky budou jako nové, když je navlhčíme, posypeme kypřícím práškem a necháme vše přes noc působit.
Ráno stačí prášek jen smýt.
uvedených surovin vytvoříme těsto, které na struhadle na halušky
Zelí si zalijeme vodou, přidáme hříbky, švestky, klobásu a asi dvě hodiny povaříme. Poté si z vejce a
Zelí nakrouháme na velmi tenké plátky, zakápneme citronem a olejem. Osolíme, opepříme a přidáme trochu
Múky nesmie byť príliš, halušky by boli veľmi tuhé) Osmažené maslo pridávam až na hotové halušky.
Vytvoříme těsto, které přes strouhač na halušky dáváme Nakonec hotové halušky smícháme s brynzou a smetanou
Přes formu na halušky protlačíme do osolené vroucí Na talíři podáváme halušky s brynzou, opečenou slaninou
V hrnci dáme vařit osolenou vodu a přes síto na halušky Jakmile halušky vyplavou jsou hotové.
Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou
Všechny suroviny ž na sůl a kmín zpracujeme na těsto, které necháme odležet přes noc v lednici. Druhý
Do velkého hrnce dáme uzená žebra, zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a vaříme asi tři hodiny. Poté
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které poté osmahneme na pánvi (jako palačinky). Hotové lokše podáváme