7.2K čtenářů
1 h 30 m
Kuchař Berda
Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
Utřeme si žloutky, máslo a cukr do pěny a přidáme změklou čokoládu, vanilkovou pastu. Bílky vyšleháme
Pečeme na 170°C cca 25 min, jestli je bábovka upečená Upečenou bábovku necháme vychladnout, poté můžeme pocukrovat
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Bábovku pečeme při 190°C asi 45 minut.
Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat
V míse si vyšleháme žloutky s cukry do pěny, přilijeme smetanu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem
Formu na bábovku vyložíme plátky anglické slaniny. Nožem bábovku jemně uvolníme od středu, přiklopíme
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou mouku Bábovku necháme asi 10 minut odpočinout a pak jí vyklopíme
a špejle zůstane suchá, je bábovka upečená. Upečenou bábovku vyklopíme na rovný talíř nebo podnos
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme strouhankou. Bábovku dokončíme plátky anglické slaniny.