Prémiový obsah
★★★
9.1K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Mandlovou směs vmícháme do bílků. Hotové pusinky necháme vychladnout.
Bílky vyšleháme s polovinou krupicového cukru v horké lázni. Přidáme zbytek krupicového cukru, citronovou
rohem, na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme pusinky rozpustíme čokoládu s trochou ztuženého tuku a všechny pusinky
Máslo s cukry vyšlehejte do pěny, vmíchejte vejce jedno po druhém. Přidejte citronovou kůru a mouku.
Z mandlové směsi odebereme dvě lžíce a zbytek vmícháme Hotové pusinky necháme vychladnout.
Ve šlehači našleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme džem a po lžících lehce vmícháme hrubou mouku. Na
Bílky trochu osolíme a šleháme je do polotuha. Pak přisypeme krupicový i vanilkový cukr a vyšleháme dotuha
Lískové oříšky nameleme najemno. Bílky ušleháme do tuha. Po částech přidáme cukr a opatrně vmícháme nastrouhané