Prémiový obsah
★★★
7.3K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do hrnce dáme všechno sušené ovoce se skořicí, zalijeme vínem a vaříme, až sušené ovoce nabobtná. Pak
Pečlivě oloupané a kůžičky zbavené pomeranče vložíme rozpůlené do směsi z hnědého cukru a pomerančového
Do formiček na vajíčka vlijeme rozpuštěnou čokoládu a po vychlazení nastříkáme tmavou čokoládou skvrnky
Sušené švestky naložíme v alkoholu asi na týden. Scedíme a necháme okapat. Pokud mají pecky, tak je odpeckujeme
Podkovy kapra osolíme a opepříme. V hrnci orestujeme cibuli na oleji a přidáme kapra, pokapeme citronovou
Podkovy kapra osolíme a opepříme. V hrnci orestujeme cibuli na oleji a přidáme kapra, pokapeme citronovou
Do pekáče nalijeme olej a v něm osmahneme nakrájený česnek. Pak ze všech stran opečeme osolené a opepřené
Kompotované třešně slijeme a necháme odkapat, pak je naskládáme do sklenice a zalijeme rumem. Uzavřenou
Hrušky oloupeme a rozpůlíme, vyjmeme jadřince. Do hrnce dáme víno, koření, citron, cukr a hrušky. Povaříme
Vypracujeme si těsto, nakonec přimícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a okraje
V kastrolu vyškvaříme nakrájenou slaninu. Dáme ji stranou a na výpeku osmahneme nakrájenou cibulku a