Prémiový obsah
★★★
9.2K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme
Mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, kůrou, olejem a rozehřátým tukem na pečení zaděláme vlažným mlékem
Máslo, med a žloutek utřeme do pěny a zaděláme moukou smíchanou se škrobovou moučkou Maizenou. Těsto
Hrnečky vhodné ho trouby vymažeme olejem. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a přidáme špetku
Vypracujeme těsto a hned zněj vytvarujeme koláčky. Koláčky pokládáme na plech a lehce zploštíme dlaní.
Do nakynutých koláčků uděláme důlek, naplníme částečně vychladlým pudinkem a na každý koláček poklademe nakrájené
jedné poloviny vmíchejte vanilkový protein a do druhé čokoládový
Z hladké a hrubé mouky, másla, větší části kokosu (část necháme na posypání), vanilkového cukru a vajíčka
připravíme drobenku, z vykynutého těsta vytvrujeme menší koláčky Kraje koláčků můžeme potřít rozšlehaným vejcem a naskládáme
Do prostředka každého z koláčku zatlačíme trochu dnem Okraj potřeme olivovým olejem, doprostřed každého koláčku