7.9K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
V hrnci rozpustíme trochu sádla, na kterém opražíme kmín, mletou pariku a lžíci mouky. Potom zalijeme
Připravíme si dortovou formu, kterou vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme mouku
V míse smícháme mouku, sůl, kmín, vejce a vodu, vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na čtyř části a necháme
Těsto dobře vypracujeme, rozválíme a vykrájíme tyčinky Kmínové tyčinky přendáme na plech vyložený pečicím
Na rozpáleném oleji za stálého míchání opražíme mouku a vytvoříme z ní jíšku. Umíchanou jíšku necháme
Na sádle osmahneme kmín a papriku poté přidáme mouku a uděláme jíšku. Poté zalijeme vodou, přidáme vegetu
Ze sádla a mouky připravíme červenou zásmažku. Do ní přidáme pomletý kmín a osmažíme. Poté zalijeme vodu
Uděláme zlatou jíšku, zalijeme 1 l vody ze zeleninou nebo nejlépe vodou, v které jsme vařili oloupané
Tyčinky pečeme asi 15 minut na tukem vymazaném a moukou Kmínové tyčinky nahradí klasické chipsy a jsou mnohem
Na rozpáleném oleji za stálého míchání opražíme mouku a vytvoříme z ní jíšku. Umíchanou jíšku necháme
Pak je rozválíme a rádýlkem nakrájíme tyčinky, které Prochladlé tyčinky slepujeme rybízovou marmeládou a
Těsto vyválíme a poklademe prosciuttem. Nakrájíme na proužky a na každý položíme chřest. Stočíme kolem