4.2K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme z něj hvězdičky rumovou nebo citronovou polevou.
pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm, vykrojíme hvězdičky Cukroví necháme vychladnout, do středu každé hvězdičky
Tvořítkem vykrajujeme hvězdičky, které skládáme na Na každou hvězdičku naneseme trochu polevy a špejlí
odležet v lednici a poté vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky 180°C poté slepujeme marmeládou a zdobíme bílkovou polevou
A nakonec už jen vykrajujeme hvězdičky. V polovině vykrájíme malé kolečka nebo hvězdičky uprostřed
Těsto vyválíme na vále, vykrájíme hvězdičky, potřeme v polevě a ozdobíme půlkou mandle.
Hvězdičky potřete připravenou polevou, rozložte na Poleva by měla být stále světlá, ale okraje hvězdiček
Odebereme dvě polévkové lžíce na přípravu polevy stranou Hvězdičky potřeme.