Prémiový obsah
★★★★★
103K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Formičku na úly vždy vysypeme moučkovým cukrem, aby
Piškoty dáme do mixéru a rozemeleme na prach. K piškotům přidáme změklé nastrouhané máslo, rum, kakao
Vše zpracujeme a necháme odležet, formičky vysypeme moučkovým cukrem, po 3-4 dnech plníme. Na konec
úlů potřebujeme formičku včelího úlu (lze zakoupit ztuhnout.Obměny: včelí úly lze dále ještě polévat
Suroviny na těsto smícháme. Rozdělíme na 30-36 kuliček, které důkladně obalíme v krystalovém cukru.
Rozmixované piškoty smícháme s cukrem a změklým máslem. Těsto propracujeme, aby bylo krásně spojené.
Připravíme si vyšší silnostěnné sklenice s ouškem, vložíme lžičku medu, lžičku sirupu a 50 ml rumu. Přivedeme
Hezký den, vypadají úžasně. Já používám na vysypání moučkový cukr a těsto nezůstává přilepené. Letos už jsem začala péct výborná mandlová srdíčka podle tohoto receptu
https://erecepty.eu/mandlova-srdicka/
Jsou výborné. Doporučuji
Jako malý klučina si pamatuji že moje babička ty staré formy na úly vysypávala cukrem krystal "dnes by se mohl použít i cukr krupice" smíchaný s cukrem moučkou a nebyl vůbec žádný problém s vyjmutím, ale s množstvím, neboť jsme je velmi rychle konzumovali. Dnes co se dají koupit formy, které se otevírají a už není potřeba takových znalostí, jaké měli naše babičky.
Nejlepší jsou otevrírací formičky, odpadá veškerá starost o vymazávání a vysypávání moučkovým cukrem. Používám je už 3rokem a nemůžu si stěžovat, úlky jsou hotové do 20 minut.Pěkné Vánoce
nevíte někdo kde seženu formičky , nikde jsem je neviděla
Dobrý den,
mám pouze technický dotaz - jak docílit toho, aby se mi úl vyklopil neporušený a těsto nezůstávalo přilepené na stěnách formičky?
Předem děkuji za odpověď.
Petra Tománková
Dobrý den,
formičky musíte mít mastné a nebo lehne vysypané moukou, podobně jako když pečete třeba ořechy.
já osobně místo mouky používám na vysypání formičky moučkový cukr...je to recept a rada ještě od babičky..vale lepší na tvorbu úlů byly ty staré formičky..bohužel nejsou již k sehnání
Lepí se mi, i když vysypávám a vymazávám. Tohle je to nejnáročnější cukroví. A zrovna ho všichni milujou, což nechápu, vždyť je tak šíleně přeslazený:-))
Taky jsem s tím bojovala, ale bezvadně mi pomohlo každý kousek těsta lehce obalit v moučkovém cukru, formičky jsem nemazala ani nevysypávala. Když jsem obalený kousek těsta dala do formičky bez problémů jsem ho natvarovala a pak vytáhla. Těsto musí být trochu tužší. Taky mám tento druh cukroví ráda, ale je to pracné.