Prémiový obsah
★★★
24.9K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Z bílků a špetky soli vyšleháme hodně tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku se špetkou prášku
Máslo rozpustíme na mírném ohni a necháme zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě
Vyšleháme bílky do tuhého sněhu, přidáme cukr, kakao, bramborový škrob a prášek do pečiva. Přilijeme
Do tuhého sněhu si zašleháme po částech cukr, potom mouku, ovoce. Máslo si rozpustíme a také přimícháme
Těsto přesuneme do vymazané a vysypané formy na chlebíček
Vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Postupně přidáváme všechny přísady. Hera musí být vychladlá. Pečeme
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Pak přidáme mouku (2 lžíce dáme stranou
Z bílků ušleháme hodně tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Potom přidáváme střídavě po lžících
Bílky vyšleháme dohusta. Přidáme cukr, mouku, oříšky a nakonec vmícháme tekuté, ne však horké máslo.
Bílek vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme citronovou šťávu a naplníme zdobičky. Poleva je vhodná
Přidala jsem kandovaný pomeranč. Chutný, lehký moučník.