Prémiový obsah ★★★ 6.7K čtenářů Přidat komentář

Citronová babetka

55 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Citronová babetka

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C.
  2. Vezmeme si mističku, v níž vyšleháme pevný sníh ze 4 bílků a asi 55 g cukru.
  3. Nyní si připravíme další misku, ve které smícháme zbylý cukr s vanilkovým cukrem a žloutky.
  4. Vše vyšleháme do pěny.
  5. Poté přilijeme vodu s olejem.
  6. Přisypeme mouku a prášek do pečiva.
  7. Vlijeme šťávu z citronu a jemně vmícháme sníh z bílků.
  8. Nyní těsto vylijeme na pečicím papírem vyložený plech.
  9. Pečeme na 180 °C asi 20 minut.
  10. Poté necháme korpus zchladnout.
  11. Vychladlý korpus rozkrojíme, do jedné poloviny natřeme rybízovou marmeládu a přiklopíme druhou polovinou.
  12. Nyní se dáme na přípravu polevy.
  13. Umícháme citronovou polevu z moučkového cukru, citronové šťávy a 3 lžiček horké vody.
  14. Polijeme, necháme zaschnout a můžeme podávat.
  • 250 g mouka (polohrubá)
  • prášek do pečiva (polovina sáčku)
  • 220 g cukr (moučka)
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 ml olej
  • 100 ml voda
  • 1 citrón (šťáva)
  • 4 vejce
  • rybízová marmeláda (malá sklenička)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.

Citronová babetka
15
Vareni.cz
★★★

Citronová babetka

Před podáváním posypeme citronovou babetku moučkovým

Citronová babetka (z Prostřeno)
83
Toprecepty
★★

Citronová babetka (z Prostřeno)

Oddělíme žloutky od bílků. V míse rozšleháme žloutky s cukry a s olejem. Z bílků ušleháme sníh. Do vymíchaných

Citronová babetka - jemná a vláčná
1.3K
1
Toprecepty
★★★★

Citronová babetka - jemná a vláčná

Další možností jsou různé polevy, citronová nebo z

Citrónová roláda
12.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Citrónová roláda

kůrou a citrónovou šťávou. Upečený plát vytáhneme, rozetřeme po něm citrónový

Citrónové cukroví
28.3K
1
Kuchař Berda
★★★★★

Citrónové cukroví

másla, v míse smícháme vejce s cukrem, jogurtem a citrónovou zbylé rozpuštěné máslo, mouku, sůl, nastrouhanou citrónovou

Citrónové tyčinky
10.6K
Kuchař Berda
★★★

Citrónové tyčinky

Společně s citrónovou šťávou ušleháme bílky, přidáme Potom do této směsi přimícháme nastrouhanou citrónovou

Citrónové pokušení
8.7K
Kuchař Berda
★★★

Citrónové pokušení

Po vychladnutí sušenky poléváme citrónovou polevou vytvořenou smícháním citrónové šťávy a cukru.

Citrónový sorbet
9.1K
Kuchař Berda

Citrónový sorbet

Potom necháme vychladnout, přimícháme citrónovou šťávu

Citrónová omáčka
17.5K
Kuchař Berda
★★★

Citrónová omáčka

Šťávu z jednoho citronu ušleháme ve vodní lázni do pěny. Po kapkách přidáváme tekuté máslo, dokud omáčka

Citrónové hvězdičky
19.1K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Citrónové hvězdičky

Vymačkáme 1 lžičku citrónové šťávy. vanilkový cukr, cukr krupici, máslo (Heru), vejce, citrónovou

Citrónové kopečky
10.8K
Kuchař Berda

Citrónové kopečky

Moučkový cukr prosijeme do mísy, přidáme citrónovou placiček plníme polevou a ještě vlhkou ji ozdobíme citrónovou

Citrónové filé
10.5K
Redakce Recepty.eu

Citrónové filé

Filé oslolíme, opepříme, posypeme vegetou a troškou papriky. Dáme do zapékací mísy vymazané olejem, posypeme