Prémiový obsah
★★★
6.7K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Oddělíme žloutky od bílků. V míse rozšleháme žloutky s cukry a s olejem. Z bílků ušleháme sníh. Do vymíchaných
másla, v míse smícháme vejce s cukrem, jogurtem a citrónovou zbylé rozpuštěné máslo, mouku, sůl, nastrouhanou citrónovou
Společně s citrónovou šťávou ušleháme bílky, přidáme Potom do této směsi přimícháme nastrouhanou citrónovou
Po vychladnutí sušenky poléváme citrónovou polevou vytvořenou smícháním citrónové šťávy a cukru.
Šťávu z jednoho citronu ušleháme ve vodní lázni do pěny. Po kapkách přidáváme tekuté máslo, dokud omáčka
Vymačkáme 1 lžičku citrónové šťávy. vanilkový cukr, cukr krupici, máslo (Heru), vejce, citrónovou
Moučkový cukr prosijeme do mísy, přidáme citrónovou placiček plníme polevou a ještě vlhkou ji ozdobíme citrónovou
Filé oslolíme, opepříme, posypeme vegetou a troškou papriky. Dáme do zapékací mísy vymazané olejem, posypeme