Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
varu, přidáme 2 lžíce protlaku a zalijeme půl litrem vína
Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě asi 6 minut.
Hotové knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem s cukrem
Příprava kvásku: Nejdříve si necháme vzejít kvásek, tak že smícháme cukr, kvasnice, mléko a mouku v tekuté
maso, zarestujeme, dáme protlak a po chvíli červené víno Příprava knedlíků: Do prosáté mouky nadrobíme droždí
Tvaroh rozetřeme se změklým máslem, přidáme krupici, vejce, špetku soli, promícháme a necháme 10 minut
mixéru na prášek a promícháme s rozpuštěným máslem a citronovou Z citronové šťávy a moučkového cukru vytvoříme citronovou
Do skleněné nádoby nalijeme citronový sirup, víno, dostatečném vychlazení rozlijeme směs do sklenic na víno
Přidáme pár kapek flavdrops, který nám knedlíky osladí Podáváme posypané tvarohem a polité horkým ovocem.