Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce a zalejeme vodou. Přidáme citronovou
Jablka nakrájíme na osminky a zbavíme jadřinců. Ihned zakápneme citronem aby nám nezhnědla. Dáme do hrnce
Z jablek nejprve vyřízneme jádřince a nakrájíme je na osminky. Potom vodu přivedeme k varu, přidáme do
Jablka oloupeme, rozdělíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Nakrájíme je na menší kostky, vložíme do
bílků ušleháme sníh, po částech přidáváme cukr, potom jablečnou kaši a šleháme, až pěna zhoustne.
Nad párou ve vodní lázni šleháme žloutky s cukrem do zhoustnutí a postupně přiléváme víno, poté odstavíme
uvaříme ve vodní lázni a šleháme, až se utvoří hustá pěna Vinnou pěnu podáváme jako přílohu k moučníkům, dezertům
Jablka podle potřeby oloupejte (například jablka s červenou slupkou vypadají moc hezky neoloupaná) zbavte
Jablka vložte do kastrolu do kterého se pohodlně vejdou. Přidejte ostatní suroviny a zalijte je vodou
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrolu asi s 1 dl vody a rozvaříme
Žloutky s cukrem a pár kapkami horké vody vyšlehejte do pěny páře do ní vešlehejte víno, až vznikne téměř tuhá pěna