Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Poté vyválíme na pomoučněném válu a vykrajujeme kolečka a necháme vychladnout, poté přidáme máslo, rum a mandle
Přidáme perníkové koření, jedlou sodu, kakao a mouku
Pak krájíme na 1,5 cm silná kolečka a řeznou stranou Na kolečka dáme před pečením mandle a jemně posypeme
hladkou mouku, jedlou sodu, med, třtinový cukr, vejce, perníkové Perníková kolečka s medem podáváme jako sladké cukroví
Z těstových surovin vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme
Smíchejte vajíčka s cukrem a medem. Zamíchejte a přidejte zbytek ingredincí. Těsto nalijte na plech vyložený
Mouku prosejeme s cukrem a přidáme žloutek, koření a jedlou sodu. Poté vmícháme med a máslo pokojové
Všechny suché přísady smícháme v misce. Přidáme 2 ks vejce, med a Heru. Ručně vypracujeme měkké a poddajné
Mouku si prosejeme s kakaem a práškem do perníku. Přidáme cukr, med, 1 celé vejce a 2 žloutky. Těsto
Sypké suroviny smícháme v misce, přidáme heru, med a vejce. Hotové těsto vyválíme na plát a vytvarujeme