Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
cukr, ořechovou mouku a pohankovou mouku, škrob, perníkové koření a na kousky nakrájené švestky.
V míse smícháme sypkou směs, vejce, olej a mléko nebo vodu a vše vyšleháme na hladké těsto. To nalijeme
Nejprve připravíme hluboký plech, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech
Švestky rozvaříme ve 2 - 2,5 dcl vody na kašičku, necháme Hotový dort vychladíme a polijeme čokoládovou polevou
Poklademe švestkami. Dort necháme vychladnout, polijeme polevou s cukru
míse smícháme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, perníkové Zbytek krému obmažeme okolo a na vršek dortu.
Mouku prosejeme s cukrem, kakaem a kypřícím práškem. Přidáme vejce, med, rum, mléko a vypracujeme těsto