Prémiový obsah
★★★
10.9K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Měkký tvaroh rozmícháme s mlékem, žloutkem, solí a nakonec postupně přidáváme prosátou mouku. Hladké,
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. V míse smícháme mléko, vejce a sůl. Bokem v trošce mléka rozmícháme
Na másle v lívanečníku poté smažíme dozlatova lívance Tvarohový krém: Na krém si tvaroh ušleháme se smetanou
Do každého lívance dáme plátky jablek a opečeme z obou Lívance podáváme ještě teplé, sypeme moučkovým cukrem
Do mléka nebo kefíru dáme cukr, kokos, rum, špetku soli a rozpuštěné máslo. Z bílků vyšleháme sníh a
V miske zmiešajte múku, cukor a soľ. Do mlieka pridajte sušené droždie a nechajte ho pár minút kvasiť
potřené olejem smažíme pomalu (při nízké teplotě) lívance
Prosejeme mouku, smícháme vejce, přidáme vodu a sůl. Nakonec vmíchejte nakrájenou pažitku. Pánev potřete
lívanečníku na tenké vrstvě slunečnicového oleje usmažte lívance obyčejnou pánev, díky relativně hustému těstu se lívance
tyhle vypadají fajn, hledala jsem nějakej rozumnej recept, tak jsem na to o víkendu zvědavá, potřebuju zazářit :-)