Prémiový obsah
★★★
13.6K čtenářů
20 m
Kuchař Berda
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Ovesné vložky namočíme asi na hodinu do rozšlehaným vajec. Poté je promícháme a ještě dalších 30 minut
Tuk utřeme s cukrem do pěny a vmícháme vejce. Brambory oloupeme a protlačíme lisem na brambory. Spolu
Vločky na pánvi upražíme dorůžova, dopražíme se semínky, přidáme cukr a necháme ho lehce zkaramelizovat
Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě do ní pokládáme vrstvy namočených a scezených ovesných vloček
Zapékací mísu vymažeme olejem a do ní vrstvíme namočené a scezené ovesné vločky, ovoce a nasekané oříšky
Do misky nasypeme ovesné vločky a zalijeme je teplým mlékem. Necháme asi 10 minut namočené, aby se mléko
Sušené ovoce a rozinky namočíme na čtvrt hodiny do horké vody a následně nasekáme na malé kousky. Všechny
Vločky opražíme na tuku a smícháme s moukou, máslem, vejce, dle potřeby mlékem a vypracujeme těsto. Hotové
Očištěnou nastrouhanou zeleninu dáme dusit na zapěněné cibulce. Osolíme, okořeníme a zalijeme vodou.
Ovesné vločky umeleme na mlýnku na maso. Vsypeme do teplého mléka, rozmícháme, osolíme a za stálého míchání