Prémiový obsah
★★★★
16.4K čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Vše si dáme do mísy a zpracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny kynout. Poté dáme do pekáče
Do domácí pekárny dejte ingredience v uvedeném pořadí - nejdříve tekutiny a pak suché přísady. Spusťte
Všechny suché ingredience smícháme s pivem. Když máme hotové těsto, dáme do vhodného vymaštěného pekáčku
V kastrolu rozpustíme očištěné sádlo nakrájené na kostičky. Oheň zmírníme a za stálého míchání vysmažíme
Mouku prosejeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a zalijeme ho oslazeným mlékem. Do něj rozdrobíme droždí
Mouku, margarín, žloutky a droždí zpracujeme s pivem na tužší těsto. Necháme asi hodinu stát, potom rozválíme
Z mouky, piva, tuku si připravíme těsto, které dáme na vyhřátý talíř a přikryjeme vyhřátým hrncem. Poté
Mleté maso promícháme se solí, pepřem a pivem, rozdělíme na čtyři stejné díly a z každého vytvarujeme
Vepřové maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté ho smažíme na rozpáleném oleji. Když je