Prémiový obsah
★★★
116.6K čtenářů
1 h 30 m
Kuchař Berda
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do pěny a žloutky smícháme s mlékem, muškátovým oříškem
Kuře dobře opláchneme a očistíme od zbytků brk a peří Pečeme, dokud není kuře krásně měkké (cca 60 – 80 minut
Z mouky, másla, cukru, koření, uvařených žloutků a vejce vypracujeme těsto, které rozválíme na asi 5
Suché přísady smícháme v míse. Oddělíme žloutky od bílků, přidáme mléko, olej, žloutky, oříšky a čokoládu
Lžíci mouky, lžíci cukru a rozdrobené droždí dáme do hrnečku společně s vlažným mlékem. Necháme vzejít
V míse smícháme najemno nakrájenou cibuli, olej, omáčku, sůl, pepř, vejce a podravku. Přidáme na plátky
Připravíme si kvásek ze 2 lžiček cukru, mléka a droždí. V míse smícháme mouku, špetku soli, cukr, žloutky
Na lák si svaříme vodu, ocet a koření. Okurky si na chvilku namočíme do vody, aby se nám lépe očistili
Na másle osmahneme nadrobno nkarájenou cibuli. Přidáme hrst mouky a necháme zezlátnout. Poté přidáme
Cibuli nakrájíme nadrobno a smažíme ji na oleji asi 2 minuty. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek
Hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a zprudka opečeme na části tuku. Poté vyjmeme, do kastrólu vložíme
Droždí rozdrobíme do hrníčku přidáme lžící mouky a cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vzejít
Jsem profi kuchař a tenhle recept mám strašně rád, jídlo je vynikající. Přiznám se, většinou ani nemusím to kuřecí maso :-)
Těstoviny - víceméně neproplachuji, do tohoto receptu už vůbec ne, jakmile do nich zamícháte ten výpek . . . mňam
Dobrý den,
nezlobím se na Vás, nicméně s Vámi nesouhlasím. Řada lidí uvařené těstoviny proplachuje, já jsem jedním z nich, ale je to samozřejmě na zvyku, jako ostatně většina návyků v kuchyni..
No jsem kuchařka servírka a souhlasím s Váma, těstoviny co jsou na trhu teď tak jediné se proplachovat nemusí panzany ty jsou vynikající ale ostatní bych bez opláchnutí snad ani nesnědla. Má dcera nemá rada když jsou slizké.. tak jsem je musela oplachovat. Ale věřte že panzany jsou vinikající i bez opláchnutí ale zase jak řikáte tak zvyk je železná košile. Sešla jsem se zmnoha situacema kdy jsem nechápala ale ale ten zvyk pochází od našich babiček.. Krásný den přeji všem
Nezlobte se na mě, ale každý kdo má rád těstoviny tak ví, že se NEOPLACHUJÍ.
Proplachovat těstoviny považuji rovněž za barbarské.Podle zvyků italských gurmánů se při vaření těstovin přidává do vody trocha olivového oleje.