Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Krůtí prsa podélně nařízneme a naklepeme na větší plát Játra očistíme, nakrájíme je na malé kousky a přidáme
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme játra a krátce Játra podáváme nejlépe s chlebem a ozdobené zelenou
Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky Na pánvi rozpálíme olej a játra na něm zprudka opečeme
Šafránová vlákna rozemneme do misky. Přidáme 2 lžíce horké vody, necháme 5 minut odstát. Poté přidáme
Bílek osolíme a našleháme do pěny, v jiné misce smícháme mletou papriku, sušenou petrželkou a mandle.
Očištěné maso nakrájíme na plátky. Připravíme si směs s vejce, soli a rozdrcených lupínků. V této směsi
Maso nakrájíme na malé nudličky, žampióny oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozehřejeme olej a maso s houbami
Z vykostěného krůtího masa nakrájíme čtyři větší porce Zapečené porce krůtího masa se sýrem na talíři polijeme