11.5K čtenářů
1 h 35 m
Kuchař Berda
Když se polijeme pivem a skvrnu ihned po polití vyčistíme savým hadříkem, neměly by zůstat žádné skvrny.
Pokud ano, vyčistíme je nejlépe teplou vodou.
Cibule oloupeme, rozkrojíme na poloviny, vložíme do pekáče, každou půlku cibule zalijeme rajčatovou omáčkou
Zapékací mísu vymažeme máslem, rozložíme brambory, posypeme kořením, hráškem, cibulí a sýrem.
Na sádle zapěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené brambory, osolíme a společně opražíme.
Cibule oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a v hlubší Česnek prolisujeme, dáme do pánve k cibuli, přidáme
Z cibulí ořízneme vršky a z boku je čtyřikrát nařízneme Lžičkou vydlabeme několik vrstev ze středu cibulí.
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Brambory rozmačkáme, přidáme k nim vyškvařenou slaninu
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pak posypeme 100 g sýra, opět zakryjeme třetinou brambor
, cibuli nadrobno. Brambory a cibuli smícháme v míse s pepřem a solí,
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky Cibuli nakrájíme na kolečka, mletou papriku smícháme
Brambory, kedlubny a pórek oloupejte a nakrájejte na Vrstvěte je do zapékací mísy pěkně po sobě – vrstva brambor
rozpáleném oleji orestujeme dosklovata najemno nakrájenou cibuli a posypeme částí směsi salámu a cibule.