Prémiový obsah
★★★
4.3K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Mleté maso ochutíme podle chuti solí a pepřem. Opékáme na grilu asi 4 minuty z každé strany. Následně
Maso umyjeme, odblaníme, pokrájíme na řízky, naklepeme a okraje nařežeme. Po obou stranách je osolíme
Z umytého a odleženého karé nasekáme čtyři žebírka i s kostí. Trochu je naklepeme, okraje nařežeme, posolíme
Omyté telecí maso nakrájíme na řízky, které slabě naklepeme a okraje nařežeme. Posolíme je, potřeme olejem
Troubu předehřejeme na 180 ⁰C. Kuřecí prso supreme osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. V pánvi
Zeleninu a houby omyjeme, rozložíme do pekáčku a zakápneme ho olejem a osolíme a opepříme. Omyté kuře
Kuře nařízneme v půlce, tak jako je na obrázku. Poté omyjeme, osolíme, oeppříme a potřeme mletou paprikou
Veku nakrájíme na kousky a přidáme rohlíky. Zalijeme mlékem a vytvoříme směs, do které přidáme nakrájená
Kuře si potřeme zevnitř i zvenku směsí oleje a česneku a dáme do vymazaného pekáče, zalijeme vývarem