Prémiový obsah ★★★ 12.6K čtenářů Přidat komentář

Kyjevské kotlety

50 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Kyjevské kotlety

  1. Kuře opláchneme, stáhneme kůži až po křídla, vykrojíme prsíčka bez kostí i s křídly, dolní části stehýnek vykostíme, vrchní necháme s kostí.
  2. Prsa i stehna jemně rozklepeme do šířky, obložíme hranolky ztuhlého másla, osolíme, volné konce přeložíme přes máslo a upevníme párátky, aby máslo při smažení nevytékalo.
  3. Obalíme ve vejcích rozšlehaných se solí a ve strouhance.
  4. Smažíme zvolna na oleji nebo tuku z obou dvou stran po dobu cca 30 - 35 minut.
  • 1 kuře
  • 100 g máslo
  • mouka (hrubá)
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • olej (nebo máslo)

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.

Kyjevský kotlet
1.4K
Redakce Recepty.eu

Kyjevský kotlet

Prsíčka rozpůlíme, vykostíme, každou porci rozklepeme na velký řízek. Osolíme, opepříme a na každý řízek

Kyjevské kotlety
47
1
Toprecepty
★★★★

Kyjevské kotlety

Prsa a stehna z kuřete vykostíme, maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Do středu plátků dáme

Kyjevský kotlet
306
1
Recepty.cz
★★★★

Kyjevský kotlet

Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na

Kyjevská kotleta
75
Vareni.cz
★★

Kyjevská kotleta

Kyjevské kotlety obalíme v hrubé mouce, rozšlehaném Takto připravené kyjevské kotlety podáváme s bramborovou

Kyjevský kotlet
58
Vareni.cz

Kyjevský kotlet

Na talíři každý kotlet nařízneme, aby máslo vyteklo

Kyjevský kotlet pro gurmány
46
1
Recepty.cz

Kyjevský kotlet pro gurmány

Do kuřecích řízků zařízneme opatrně velkou kapsu, do které nasypeme špetku pepře, vložíme kolečko nebo

Kyjevský kotlet II.
249
1
Recepty.cz
★★★

Kyjevský kotlet II.

Z očištěných a vypraných kuřat vyjmeme prsíčka bez kosti současně s křidélky. Prsíčka nakrojíme tak,

Ukrajinský kyjevský kotlet
143
Vareni.cz
★★★

Ukrajinský kyjevský kotlet

Kuřecí kyjevské kotlety vložíme před smažením na 15 Kyjevský kotlet podáváme horký jako hlavní chod.

Kyjevský kotlet 2
156
Vareni.cz
★★★

Kyjevský kotlet 2

Kyjevské kotletky smažíme ve vyšší vrstvě tuku, nejlépe

Kyjevský kotlet v mojí úpravě
391
1
Toprecepty
★★★

Kyjevský kotlet v mojí úpravě

Kuraciu kotletu nasolíme. Kotlety vložíme do hlbšej vrstvy rozpáleného oleja,

Kyjevský kotlet - původní recept
108
1
Recepty.cz
★★★

Kyjevský kotlet - původní recept

Do jednotlivých porcí úzkým nožem prořízneme otvor, do kterého natlačíme asi jako palec velký kus ztuhlého

Kyjevský kotlet podle norem
56
Vareni.cz

Kyjevský kotlet podle norem

Správný kyjevský kotlet je z vykostěných prsou, u Kyjevský kotlet podle norem podáváme s vařenými brambory

Komentáře

  1. Avatar
    sigrun

    Tak mi ta "kuřecí kotleta" nedala klidu a už jsem si vygooglovala, že - cituji: ..."jedna porce představovala prsíčko s pažní kostičkou a a stehýnko s celou kostičkou holení. A protože ona stehenní kůstka spolu s křidélkem vyčnívá z usmažených porcí, připomíná to žeberní kosti - odtud ten název receptu kotlet...."
    Tak je to zkrátka "termínus technikus" - jen jsem ho neznala. Omlouvám se autorce za své pochybnosti... Zdraví Sigurn

  1. Avatar
    sigrun

    Zdravím, hezký recept - ale nechápu, jak může někdo KUŘECÍM ŘÍZKŮM nebo závitkům říkat KOTLETY. KOTLETA je plátek VEPŘOVÉ pečeně s kostí. Alespoň doposud tomu tak ve všech kuchařkách bylo...vaše Sigrun

    Reakce

    1. Avatar
      Kuchař Berda @petr-berda

      Dobrý den,
      souhlasím s Vámi, je to ale název receptu jak jsme jej obdrželi. Autor/ka receptu si jej může nazvat jak sám/a uzná za vhodné a my to respektujeme.