11.9K čtenářů
1 h 30 m
Redakce Recepty.eu
Kuře lze vyměnit za vepřové maso, oba druhy jsou podstatně levnější než hovězí svíčková.
Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.
Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.
Maso si prošpikujeme slaninou, osolíme a v kastrolu na másle orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli.
Zeleninu rozmixujeme na hladkou omáčku a zjemníme smetanou Maso nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou a karlovarským
Zeleninu oloupeme, očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kostičky. Mleté maso osolíme, opepříme, okořeníme
Příprava svíčkové: Očistěte a nakrájejte na kolečka Svíčkovou prošlehejte ručním elektrickým mixérem a
Maso opláchneme, nakrájíme na plátky a každý obalíme v pepřové směsi, připravené z hořčice, obou pepřů
rozmíchali v půllitru s trochou mléka a 2 naběračkami omáčky
Základem svíčkové omáčky je kořenová zelenina. Do omáčky přidejte pár kuliček nového koření, černý